Uniunea Europeană Guvernul României PosMediu 2007-2013 Instrumente Structurale 2007-2013
  REABILITAREA SITULUI POLUAT ISTORIC - DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE U.C.T. - POȘTA RÂT (MUNICIPIUL TURDA) RO | EN
 
 
 

Informarea și conștientizarea elevilor și fermierilor din Municipiul Turda

La sfârșitul lunii mai a avut loc ultima etapă de implementare a campaniei de informare și conștientizare a elevilor și fermierilor din Municipiul Turda prevăzută în planul privind măsurile de informare si publicitate a proiectului.

 
Cu ocazia acestei campanii o echipă implicată în proiect s-a deplasat la trei școli generale din Turda, și a susținut prezentări interactive elevilor despre importanța ocrotirii mediului, cuprinzând și detalii despre proiectul care va fi implementat în municipiul lor și beneficiile acestuia.  Cei mici au primit și materiale informative cu detalii adiționale, editate special pentru această ocazie. 
 
A fost măsurat și nivelul de cunoaștere a elevilor referitor la acest subiect înainte și după prezentare, și s-a observat o îmbunătățire substanțială la sfârșitul prezentărilor, elevii s-au îmbogățit cu noi informații despre problemele mediului înconjurător si procesele corecte de gestionare a deșeurilor periculoase. Prin educarea lor s-a asigurat durabilitate pentru rezultatele proiectului, și prevenirea unor noi situații de poluare a terenurilor din localitatea lor. 
 
Fermierii prezenți la discuția organizată la Primăria Municipiului au avut ocazia de a primi detalii referitoare la proiectul aflat în faza de implementare în vecinătatea lor, detalii despre fondurile obținute, costurile și activitățile prevăzute, și nu în ultimul rând despre impactul pe care îl va avea rezultatul proiectului. Fermierii au fost informați despre efectele pășunatului pe terenuri poluate, și au primit materiale informative redactate special pentru ei, conținând informații suplimentare despre acest subiect. Totodată, în cadrul unui dialog liber între fermieri și echipa implicată în implementarea proiectului, fermierii au avut ocazia de a-și verbaliza îngrijorările, întrebările și opiniile legate de situl poluat. 
 
Această campanie s-a derulat în perioada martie-mai, 2012, cu participarea a cca. 300 de elevi, și aproape 10 fermieri. 
 
                                                                        
 
 


 
 
Municipiul Turda
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României